Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2009

τέρμα οι στρατοί και τα όπλα

Δώστε μου ένα καλό λόγο τον όποιο πρέπει να υπάρχουν τα όπλα και οι στρατοί, να γίνονται πόλεμοι… έχουμε μεγάλο πρόβλημα είμαστε άρρωστοι και θα αυτοκαταστραφούμε πολεμώντας ο ένας τον άλλον δεν μπορώ να το διανοηθώ ότι βλέπουμε να γίνεται πόλεμος βλέπουμε αυτόν τον τρόμο όλη αυτήν την βαθειά αρρώστια και δεν κάνουμε τίποτα είναι αδιανόητο εντελώς!!! Μέχρι τους αστυνόμους που οπλοφορούν και καταστέλλουν ως τους αναρχικούς με τις μολότοφ. Δεν γίνετε να ζήσουμε έτσι τι σκατά κόσμος είναι αυτός που είναι τόσο τραγικός που τρέμουμε να τον αντικρίσουμε και αναπαυόμαστε σε ότι μικροπρεπές μπορούμε να καταπιαστούμε αλλά δεν ξεφεύγουμε. Δεν μπορούμε να ζήσουμε έτσι όλη μας η ιστορία είναι πόλεμος πόλεμος πόλεμος το σήμερα πόλεμος το αύριο πόλεμος δεν πάει άλλο πια. Μόνο το κέρδος λίγων υπάρχει για το χρήμα. Τελικά όλες οι χώρες πρέπει να πάρουν ως παράδειγμα την Costa Rica το νέο σύνταγμα της χώρας κατήργησε για πάντα τον στρατό. Η κατάργηση του στρατού είχε σαν αποτέλεσμα να αυξηθούν δραματικά οι δαπάνες για την εκπαίδευση και υγεία. Το 94% του πληθυσμού (ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά στην ήπειρο) ξέρουν ανάγνωση και γραφή. Ο μέσος όρος ζωής είναι 72-75 χρόνια, ένας δηλαδή από τους υψηλότερους στον κόσμο. Όλα αυτά όταν οι υπόλοιπες χώρες της Λατινικής Αμερικής γνώριζαν πόλεμους και μακροχρόνιες χούντες. είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο που κατέχει κοιτάσματα αργού πετρελαίου και δεν τα εκμεταλλεύεται για να μη μολύνει το περιβάλλον! Το 25% της χώρας αποτελείται από προστατευμένες περιοχές καθώς η χλωρίδα και η πανίδα της βρίσκονται στο επίκεντρο της οικονομικής ανάπτυξης από τη στιγμή που το 5% της παγκόσμιας βιοποικιλότητας βρίσκεται στριμωγμένο σε αυτά τα 51.000 τετραγωνικά χλμ. Η Κόστα Ρίκα αποτελεί ένα σπουδαίο παράδειγμα της οικολογικής συνείδησης, όπου η καινοτομίας του υπουργείου περιβάλλοντος να συμπεριλαμβάνει αυτό της ενέργειας θα πρέπει να διδάξει πολλά δυτικά "φιλελεύθερα" πολιτικά συστήματα. Η κυβέρνηση όχι μόνο επιβάλλει φόρο επί της εκπομπής καυσαερίων στα εργοστάσια, αλλά επιβραβεύει τις αυτόχθονες φυλές με τα χρήματα αυτά για την προστασία των δασών. Με βάση τα παραπάνω δεν θα πρέπει να προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι η χώρα στηρίζεται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για το 95% της ενεργειακής της κατανάλωσης. Που να παραδειγματίζονταν όλες οι χώρες από την Costa Rica . βασικά είμαστε αναγκασμένοι να το κάνουμε.
Διαδώστε το ότι ο στρατός και τα όπλα δεν μας χρειάζονται μας καταστρέφουν και ότι μπορούμε να ζήσουμε πολύ όμορφα χωρίς στρατούς μόνο οι καπιταλιστές θέλουν τους στρατούς και εμάς στρατιώτες.

6 Comments:

marianaonice said...

Καλώς όρισες στη μπλογκόσφαιρα!!
Καλα @ταξίδια σου εύχομαι, και είμαι σίγουρη ότι έχεις πολλά να μας πεις!!
:))

nobi-z-vp said...

Σε ευχαριστώ άνεμε για το όμορφο σου καλωσόρισμα. Και εσύ καλή συνέχεια στα ταξίδια σου να έχεις, και να φτάνεις πάντα σε αυτό που βάζεις στόχο. :)

marianaonice said...

Είμαι η marianaonice.
Συνδιαχειρίστρια του Μπλογκ @Ανεμος, του οποίου ιδρυτής είναι ο Άνεμος!
(Άλκης Πάνου).
σ' ευχαριστώ και εγώ για τις ευχές σου!
Θα τα λέμε...
:)))

ΒLOGGERS ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ" said...

καλησπέρα
nobi-z-vp αν εχεις καποιο εμαιλ να σε καλεσω συγραφέα ευχαριστώ

nobi-z-vp said...

καλησπέρα το e-mail: nobizvp@gmail.com
εγω ευχαριστω!!!

Aνεμος said...

EPEIDH ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ ΜΑΙΛ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ ΣΤΟΥς ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ ΒΑΛΤΗ ΤΟ ΠΡΩΙ
ΕΠΕΙΔΗ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΚΕΝΟ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ