Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2009

υπερυπολογιστής

Το μεγαλύτερο ερευνητικό εργαστήριο του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ ανακοίνωσε τα σχέδιά του για την ανάπτυξη ενός υπερυπολογιστή δέκα φορές ταχύτερου από τον σημερινό πρωταθλητή. Η αρχιτεκτονική του θα περιλαμβάνει επεξεργαστές των Intel και AMD, αλλά και προηγμένα τσιπ γραφικών της Nvidia. O υπερυπολογιστής του Εθνικού Εργαστηρίου του Όουκ Ριτζ (ORNL) στο Τενεσί θα αξιοποιήσει επεξεργαστές γραφικών που βασίζονται στη νέα εσωτερική αρχιτεκτονική Fermi, αναφέρει ανακοίνωση της Nvidia Οι επεξεργαστές που χρησιμοποιούνται στις σημερινές κάρτες γραφικών (GPU, μονάδα επεξεργασίας γραφικών) έχουν συνήθως εκατοντάδες πυρήνες επεξεργασίας, τη στιγμή που οι κύριοι επεξεργαστές (CPU) δεν ξεπερνούν τους οκτώ. Η ιδιαιτερότητα αυτή καθιστά τους GPU πιο κατάλληλους για ορισμένες απαιτητικές εφαρμογές. Το τσιπ Fermi, το οποίο θα αξιοποιηθεί αργότερα στη σειρά προϊόντων GeForce για προσωπικούς υπολογιστές, περιλαμβάνει τρία δισεκατομμύρια τρανζίστορ, τριπλάσια σε σχέση με τους ισχυρότερους επεξεργαστές της Nvidia που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά. Οι επεξεργαστικοί πυρήνες αυξάνονται έτσι από τους 240 στους 512, αναφέρει το CNet. Οι νέοι επεξεργαστές Fermi ανοίγουν το δρόμο για «σημαντικές ανακαλύψεις» που σήμερα είναι ανέφικτες, εκτίμησε ο Τζεφ Νίκολς του ORNL μιλώντας στο συνέδριο προγραμματιστών που πραγματοποιεί η Nvidia στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια.

Ο νέος υπερυπολογιστής θα χρησιμοποιηθεί για έρευνες που αφορούν την κλιματική αλλαγή και την ενέργεια και θα είναι 10 φορές ισχυρότερος από το σημερινό κορυφαίο σύστημα.
In.gr

Δημιουργήθηκε ένα υπέρ σημαντικό εργαλείο στα χέρια της ανθρωπότητας, θα μπορούμε να προειδοποιούμαστε νωρίτερα για καταστροφές όπως τσουνάμι, ισχυρούς τυφώνες, πλημύρες, σεισμούς και πολλά ακόμα πάρα πολύ χρήσιμα για την ανθρωπότητα και την Γή. Τελικά η τεχνολογία μας βγάζει από πολλά σημαντικά προβλήματα. Πάμε μπροστά !!! τελικά αυτό που μας κρατάει όλους πίσω είναι η κρίση η φτώχεια το χρήμα – χρέος…


Free Signature Generator

Free Signature Generator

2 Comments:

Venus said...

Καλησπέρα sh-nobi. Πολύ ενδιαφέρον το άρθρο για τον υπερυπολογιστή. Το σχόλιο σου όμως στο τέλος είναι η αλήθεια. Αυτό που μας κρατάει πίσω είναι η μιζέρια μας και ο ωχαδερφισμός ,εδώ και πολλά πολλά χρόνια.

Πολλά φιλιά.

nobi-z-vp said...

καλησπερα venus μου τι κανεις; thnks...χαχα ωχαδερφισμος καλλο... ναι φοβερο εργαλειο στα χερια μας και που εισαι ακομα...

πολλα φυλια