Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

Γιατί πεθαίνουν απο την πείνα ;;;

Κάθε χρόνο παράγονται:
400 εκατομύρια τόνοι κρέας βοδινού
60 δισεκατομμύρια τόνοι κρέας από κοτόπουλα
600 εκατομμύρια τόνοι κρέας γαλοπούλας
400 εκατομμύρια τόνοι αρνίσιου κρέατος
2 δισεκατομμύρια τόνοι κρέας πάπιας
100 εκατομμύρια τόνοι ψαριών
650 εκατομμύρια τόνοι γάλακτος
2,5 δισεκατομμύρια τόνοι δημητριακών
2 δισεκατομμύρια τόνοι φρούτων & λαχανικών

Δηλαδή: Περίπου 70 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟΝΟΙ τροφής το χρόνο!!!
Ο ένας τόνος ζυγίζει 1000 κιλά, ο μέσος άνθρωπος δεν χρειάζεται περισσότερο από 850 γραμμάρια για κάθε γεύμα την μέρα!
ο ανθρώπινος πληθυσμός είναι περίπου 7 δισεκατομμύρια
Άρα η απαντήσεις στο γιατί 1.5 δισεκατομμύριο άνθρωποι σήμερα ζουν σε μια μόνιμη κατάσταση πείνας, γιατί ένας άνθρωπος πεθαίνει από πείνα κάθε 3,6 δευτερόλεπτα, γιατί τα 2/3 του παγκόσμιου πληθυσμού παιδιών τρώνε ελάχιστα έως καθόλου, θα πρέπει να αναζητηθούν στο κοινωνικό μας σύστημα.
Σπάνια αναρωτιόμαστε για πράγματα που καθημερινά μας περιτριγυρίζουν, αυτό συμβαίνει γιατί έτσι είναι φτιαγμένο το κοινωνικό σύστημα, μέσα στον αγώνα της καθημερινής επιβίωσης δεν υπάρχει χρόνος για ερωτήσεις.
Για παράδειγμα, αναρωτηθήκατε ποτέ τι γίνεται σε όλα αυτά τα προϊόντα πάνω στα ράφια των σούπερ μάρκετ όταν εσείς δεν είσαστε εκεί να τα αγοράσετε;

Τίποτα. Μένουν εκεί, πάνω στα ράφια, έως ότου να φτάσει η ημερομηνία λήξης τους και μετά να γίνουν...απορρίμματα.
Κανείς δεν τα έφαγε, πήγανε χαμένα, και κατά την διάρκεια της παραμονής τους στα ράφια χιλιάδες άνθρωποι ανά την γη πέθαναν, χιλιάδες έρευνες, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές ήρθαν στο φως της δημοσιότητας με θέμα τους την έλλειψη τροφής στον πλανήτη!!!

Ο άνθρωπος σήμερα έχει πρόσβαση σε περισσότερους πόρους από ποτέ, τους καταναλώνει όμως με ραγδαία ταχύτητα.
Για την μάνα Γη, ο άνθρωπος σήμερα, είναι το παιδί που δεν μεγάλωσε ποτέ. Όπως ένα κακομαθημένο παιδί που παίρνει ένα παιχνίδι και μετά από λίγο το καταστρέφει, έτσι κι ο άνθρωπος καταστρέφει όλα όσα απλόχερα του δόθηκαν.
Σήμερα η τεχνολογία επιτρέπει στον άνθρωπο να παράγει τόση τροφή που θα μπορούσε να ταΐσει αμέτρητες φορές τον πληθυσμό ολόκληρου του πλανήτη!
Γιατί συμβαίνει αυτό;
Αυτό συμβαίνει γιατί, πρέπει να διατηρηθεί η έλλειψη και κατά συνέπεια το όφελος μερικών εις βάρος των υπολοίπων.

Οτιδήποτε υπάρχει σε αφθονία δεν χρειάζεται να έχει και τιμή κι αυτό έρχεται ενάντια στα σχέδια των καπιταλιστών
Ένα απλό παράδειγμα είναι το παρακάτω.

Σε ένα ορυχείο εξορύχθηκαν 10000 τόνοι διαμαντιών. Αν όλα αυτά τα διαμάντια έβρισκαν τον δρόμο τους προς τις αγορές το διαμάντι θα έχανε την αξία του, άρα και τα κέρδη εκείνων που το διαθέτουν στην αγορά.
Τι κάνουν λοιπόν για να συντηρηθεί η υψηλή του τιμή;
Καίνε το 90% (δεν αποθηκεύουν γιατί ελέγχονται) και ρίχνουν στην αγορά μόνο το 10%, σε περίπτωση που θέλουν ακόμα περισσότερο κέρδος ρίχνουν στην αγορά ακόμη λιγότερο. Το ίδιο συμβαίνει και στα περισσότερα προϊόντα όπως π.χ. στο πετρέλαιο αλλά και στις τροφές.

Φαίνεται τουλάχιστον παράλογο το γεγονός ότι σήμερα που υπάρχει η τεχνολογία για άφθονη ενέργεια, χωρίς τιμή, συντηρείται από το σύστημα, η παραγωγή ενός καυσίμου που διαρκώς μειώνεται (άρα ανεβαίνουν και οι τιμές του). Επίσης παράλογο είναι το να παράγονται ετησίως 70 δις τόνοι τροφής και παρόλα αυτά οι τιμές των τροφίμων να ανεβαίνουν παγκοσμίως!

Ακόμη πιο παράλογο θα μπορούσε να θεωρηθεί το γεγονός ότι υπάρχουν χιλιάδες διαφορετικές εταιρίες στον κόσμο που παράγουν τα ίδια πράγματα. Παραδείγματα αυτού του παραλογισμού υπάρχουν όσα και τα προϊόντα, ας πάρουμε όμως ένα.

Τα κινητά τηλέφωνα αποτελούν πλέον κομμάτι της σύγχρονης κοινωνίας μας, δεν θα αναλύσουμε το πως έγινε αυτό, ούτε και την χρησιμότητα του, το θέμα είναι ότι υπάρχουν 200 εταιρίες που κατασκευάζουν ουσιαστικά το ίδιο προϊόν με αποτέλεσμα να καταναλώνουν περισσότερους πόρους από όσους θα έπρεπε.

Κατασκευάζουν με τέτοιο τρόπο το προϊόν τους ώστε να έχει μικρή διάρκεια ζωής, να χαλάει γρήγορα, ώστε να πρέπει να αντικατασταθεί με ένα καινούργιο. Έτσι ο κύκλος της παραγωγικής διαδικασίας ξεκινάει από την αρχή. Όσοι φυσικοί πόροι χρειάστηκαν για να φτιαχτεί το πρωταρχικό προϊόν, άλλοι τόσοι θα χρειαστούν και μετά από 6-12 μήνες για το επόμενο και ο κύκλος δεν σταματάει ποτέ. Ολόκληρη αυτή η διαδικασία γίνεται για το κέρδος, δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος.

Για να καταλάβουμε το μέγεθος της καταστροφής των φυσικών πόρων πρέπει πάλι να αναρωτηθούμε, τι γίνεται με τα κινητά τηλέφωνα όταν έρθει η ώρα της απόσυρσης τους από τα ράφια;

Αυτή η διαδικασία ισχύει σε όλους τους τομείς της παραγωγής, στα πάντα.


Free Signature Generator

Free Signature Generator

0 Comments: