Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2009

Gaza Freedom March.

Παράλληλα με την περιπέτεια του Καραβανιού Αλληλεγγύης Viva Palestina, σε εξέλιξη βρίσκονται και διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης της Αιγύπτου και της πρωτοβουλίας Gaza Freedom March.

Πάνω από 1300 διαδηλωτές από όλον τον κόσμο έχουν φθάσει στο Κάιρο, προτιθέμενοι να εισέλθουν όλοι μαζί στη Λωρίδα της Γάζας, ώστε να «σπάσει» η πολιορκία και ο αποκλεισμός που έχει επιβάλει ο Ισραηλινός στρατός κατοχής.

Η κυβέρνηση του Χόσνι Μουμπάρακ απαγορεύει μέχρι τώρα στους διαδηλωτές του Gaza Freedom March να εισέλθουν στη Γάζα από το πέρασμα της Ράφα, όπως ήταν προγραμματισμένο. Νωρίτερα σήμερα, έγινε γνωστό ότι η Αίγυπτος θα επέτρεπε σε πρίπου 100 διαδηλωτές να περάσουν, μεταβαίνοντας με λεωφορεία από το Κάιρο στη Ράφα. Ωστόσο, πολλοί δεν δέχτηκαν, δηλώνοντας ότι «δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε μια συβολική κίνηση» και ότι «είμαστε διατεθειμένοι να το τραβήξουμε έως τέλους, μέχρις ότου σπάσει η πολιορκία».

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, οι αιγυπτιακές αρχές σταμάτησαν στο Σουέζ τα λεωφορεία και η ομάδα αυτή των διαδηλωτών επιστρέφει στο Κάιρο


Free Signature Generator

Free Signature Generator

0 Comments: